Příprava kávy

Příprava kávy může být na mnoho různých způsobů. Příprava kávy v pákových kávovarech si žádá nějaké to napěchování pomleté kávy před jejím použitím. Na to se často používá temper na kávu. Tato malá věcička je opravdu hodně užitečná, co se pěchování kávy týče.

Správně upěchovaná káva do nádoby je opravdu velmi chutná a také vyvážená. Příprava kávy je v tomto ohledu obrovská věda. Příprava kávy totiž není jenom o tom, že se někam dá káva a přes ní proteče voda. Je to prostě způsob, jak dokázat dát nápoji patřičnou chuť a typickou vůni. Proto je káva tak oblíbená mezi lidmi.

Kávu nedělá jenom kávovar. Nejvíce to musí odedřít barman.

Příprava kávy totiž není jenom tak. Je nutné k ní přistupovat s pořádnou dávkou trpělivosti. Temper na kávu je jenom usnadnění pěchování kávy do nádoby na páce ale to, jaké množství se bude pěchovat a kolik kávy se z něj bude dělat je jen a čistě na obsluze.

Začátečník potřebuje udělat opravdu velikou spoustu kávy, než se z něj stane profesionál. Je to hlavně o vychytání poměrů chutí a také o naučení se receptů na přípravu daného druhu kávy. Pro některé druhy se používá překapávaná a pro některé preso. Temper na kávu existuje na oba druhy. Překapávaná se ale nesmí tak moc upěchovat jako presso. Voda totiž musí být schopná volně protéct přes kávu. Proto je zde zásadní zvolit správné množství kávy. To ale jen tak začátečník neodhadne. Máme pro ně různé pomůcky a usnadnění. Jsou zde kafé mlýnky, které mají násadu přímo na celou páku s nádobou. Tyto mlýnky namelou přesné množství kávy do nádoby, podle toho, jakou kávu se chystáme dělat. To zvládne i opravdový začátečník.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *