Splnění hygienických standardů

Jak již víme, v profesionálních provozech a kuchyních je nutné dbát na předpisy, a hlavně na dodržování přísné hygieny. Proto musí být každá kuchyně vybavena vším, co se používá pro dosažení co nejlepšího dodržování těchto předpisů. K tomu se nám můžou hodit třeba sterilizátory nožů.

Všechny drobnosti a jiné pomůcky musí být sterilní a zdravotně nezávadné. V profesionální kuchyni totiž nejste doma. Nemůžete zákazníkům podávat zkažené jídlo nebo jídlo, které je připravováno ve špinavém nádobí. V tom lepším případě pouze přijdete o zákazníky. V tom horším se u vás zastaví hygiena a zavřou vám restauraci. O velmi vysoké finanční pokutě ani nemluvě.

Je tedy nutné také dbát na čistotu a na to, aby zaměstnanci dodržovali standardy.

Pokud naši zaměstnanci nebudou dbát na dodržování hygieny tak musíme okamžitě zakročit. Mohlo by to jednoduše pohřbít naše podnikání. Je také velice důležité dbát na to, aby bylo úplně vše na svém místě a vždy čisté. Špinavé šťouchadlo na brambory nebo zaneřáděné nože se zaschlou špínou těžko budou připravovat pokrmy té nejvyšší kvality. Pokud máme talíře všude po kuchyni jen tak poházené, je možné, že vám zde chybí stojan na talíře.

Pokud ho ale máte a je věčně prázdný, je chyba jinde. Je třeba ověřit jeho funkčnost anebo probrat se zaměstnanci proč jej nevyužívají. Tyto drobnosti se musí vychytat už v začátcích. Pokud máme líný personál, kterému je lhostejné jejich pracovní prostředí, může nás to hodně rychle potopit s nimi. Nejlepší by bylo jim vysvětlit, že v momentě, jakmile přijde hygiena a zavřou to tu kvůli jejich chování, můžou přijít o práci. Pokud toto způsobuje pouze jeden zaměstnanec, tak by bylo výhodné si s ním promluvit na téma porušení pracovní kázně. Mohou to ale způsobovat i jiné problémy. Stojan na talíře neplní svou funkci na místě, kde zrovna je anebo je rozbitý a talíře se do něj nedají dát nebo z něj potom dostat. To všechno by vám zaměstnanci měli hlásit. Lidi jsou ale lidi a nedělají to. Musíte se starat vy.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *