Termoporty. Krabičky na udržení teploty.

Termoport je krabice, která je spíše podobná běžné kuchyňské skříni. Její účel je prostý. Musí udržet jídlo co možná nejdéle teplé.

Proto je nutné do ní vložit jídlo bezprostředně po jeho uvaření a vytáhnout jej těsně před tím, než bude předáno dopravci na doručení zákazníkovi. Termoport se nikam nepřeváží. Je neustále v kuchyni a připraven na to, aby se do něj dalo jídlo před tím, než si pro něj přijede rozvoz. Je to tedy opravdu vhodný pomocník na uchování teploty jídla.

Nemusí se jednat pouze o obyčejné krabice s termovložkou.

Termoporty jsou velice sofistikovaná zařízení a některá z nich obsahují regulátor teploty. Mohou být také převáženy, ale dělá se to zřídka. Spíše se používají na uchování teploty jídla po mnohem delší dobu. Díky regulátoru teploty a zabudovanému kompresoru lze na nich provádět i úpravy teploty interiéru. Díky tomu je jídlo neustále udržováno v teple. Nechladne tedy vůbec. Pokud je potřeba zchladit jídlo tak je možné nastavit i mínusové teploty a kompresor s termostatem se o vše postará.

Termoporty jsou tedy užitečné na obojí. Není je ale možné používat na vaření nebo na chlazení jako troubu a lednici. Jejich dosahované teploty opravdu slouží jenom k udržování stálé teploty, a ne k vytvoření teplejšího pokrmu. Jídlo se navíc vaří při teplotách vyšších, než termoport zvládne. Proto je to pouze ohřívač anebo spíše udržovač teploty. Jinak by se asi jednalo o vařič. Jejich velikosti jsou různé. Některé mohou být velikosti malé krabice a jiné mohou být velikosti profesionální ledničky.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *