Sporáky do kuchyně

Sporáky můžeme mít různých tvarů a velikostí. Pokud se bavíme o domácím použití tak nás jistě napadnou značky jako je Mora, LG nebo Amica. Tyto značky se specializují na výrobu všech možných sporáků pro domácí užití. Nemají ve svém sortimentu jenom toto zboží.

Jsou to hlavně výrobci spotřební elektroniky anebo elektroniky do jednoho odvětví. Amica se třeba specializuje na spotřebiče do kuchyně. Firma LG má ve svém sortimentu všechno možné. Od spotřební elektroniky až po sporáky gastro. Bílá technika pro domácí užití je prostě od značek, které dělají všechnu možnou elektroniku.

Ve světě profesionální gastronomie je to trochu jinak.

V profesionální gastronomii jde hlavně o výkon a objem. Profesionální kuchyně potřebují spousty prostoru pro uložení a vaření potravin. Sporák profi teda není ovlivňován tím, že by v něm bylo použito spoustu technologií. Má spíše více plotýnek oproti ostatním domácím sporákům a je vyroben tak, aby byl co možná nejodolnější i při 10–12 hodinovém vaření v kuse. Proto se výrobci profi vybavení většinou zaměřují jen a pouze na jedno odvětví.

Sporáky RM gastro mohou třeba uchvátit skvělým vzhledem, vysokým počtem plotýnek, a hlavně svojí životností. Mezi další značky do profesionálních kuchyní může patřit třeba Stalgast, Kromet nebo Lozamet. Tyto značky se specializují hlavně na profesionální kuchyně a také je to znát na cenách jejich výrobků. Jsou však velmi spolehlivé, hodně výkonné a mají velmi dlouhou životnost. Zde se opravdu nevyplatí šetřit. A to jak ze strany výrobce na materiálech a zpracování tak ze strany zákazníka nebo klienta. Sporáky RM gastro jsou také velmi drahé ale kompenzují si to vysokou kvalitou a jejich dlouhou výdrží. Nejsou určeny pro domácí kuchyně. Ty největší by se nám domů ani nevešli. Proto se obrací spíše na ten profesionální trh. Sporák profi má totiž jinou skladbu než sporák do běžné kuchyně. Většinou je to jenom varná deska bez trouby. Kombinované sporáky se sice pro profesionály dělají také ale není to zrovna obvyklé.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *